CASE DE LEMN

In spatele deciziei de a construi o casa, intotdeauna sta o buna documentare, incepand de la alegerea celei mai fiabile structuri pana la alegerea materialelor de constructie.

Desi sunt des intalnite in zonele montane, casele cu structura din lemn pot fi construite oriunde. Depinde doar de preferintele celor care doresc sa faca acest pas. In cazul in care te tenteaza o astfel de locuinta iata ce avantaje si dezavantaje presupune.

Avantaje

1. Flexibilitate

Construita corect, dintr-un lemn de calitate, o astfel de casa poate rezista mai bine in cazul unor socuri seismice. Acest lucru se datoreaza faptului ca lemnul are proprietatea de a fi flexibil.

2. Izolare termica

Fiind un material poros, lemnul este un bun izolator termic, astfel ca va mentine caldura in interior pe timpul iernii si o temperatura racoroasa pe timpul verii.

3. Costuri scazute

Fata ce celelalte tipuri de constructii, pretul unei case cu structura din lemn poate varia intre 80-100 euro/mp 'la rosu' si 300-400 euro/mp la cheie. Asadar, cu aproximativ 35.000 euro iti poti construi o casa de 100 mp, complet finisata.

4. Timp de executie redus

Construirea unei case cu structura din lemn poate dura intre 45 si 60 de zile, un timp cu mult mai scurt fata de cel al celorlalte tipuri de constructii.

Dezavantaje

1. Izolatie fonica slaba

Ceea ce se petrece intr-o camera rasuna si in cea alaturata. In cazul caselor din lemn cu etaj, zgomotul produs sus se amplifica in camerele de jos. In plus, in timp, lemnul de pe podea incepe sa scartaie, ceea nu este chiar placut.

2. Risc ridicat in caz de incendiu

Se presupune ca lemnul folosit in astfel de constructii este tratat ignifug si nu ar trebui sa fie afectat in caz de incendiu. Insa, in tara noastra, acest tratament nu este aplicat intru totul corespunzator, drept pentru care o casa cu structura din lemn poate fi distrusa in mari proportii in caz de incendiu.

3. Pagube iremediabile la inundatii

In cazul in care aveti o problema cu instalatia de apa si se intampla sa vi se inunde casa, urmarile nu vor fi prea placute: odata imbibat cu apa, lemnul se poate umfla si mai rau, in timp poate fi distrus de mucegai.

4. Intretinere costisitoare

Lemnul se degradeaza mai repede fata de celelalte materiale de constructie, de aceea are nevoie de reconditionare periodica. Un acoperis din lemn ar trebui schimbat la cel mult 10 ani, pentru a fi eficient.

PORTOFOLIU LUCRARI

LOCUINTA CUPLATA

Continue Reading »

CENTRU SOCIAL

Continue Reading »

LOCUINTA INDIVIDUALA

Continue Reading »

<